Wat wij doen

De Stichting


Vanuit onze stichting maken wij het mogelijk om mensen te ontvangen die het leuk vinden om samen creatief bezig te zijn. Hier worden onder andere workshops gegeven, maar ook is het bijvoorbeeld mogelijk om onder begeleiding kleding te vermaken of herstellen. 


Er zijn dagelijks activiteiten, maar er is ook ruimte om te handwerken, tekenen, puzzelen, een spel spelen of te werken aan een bouwpakket. Hierdoor willen wij mensen stimuleren om mooie dingen te maken en misschien iets nieuws te leren en dit alles onder fijn gezelschap. 

Er is voldoende ruimte om je verhaal te doen en wanneer nodig kunnen wij helpen met het zoeken naar een passende oplossing, zoals het vinden van een maatje. Wie weet ontstaan er mooie nieuwe vriendschappen tijdens de activiteiten. Iedereen die het leuk vind om samen bezig te zijn is welkom bij ons, van jong tot oud. Veel mensen raken door allerlei omstandigheden in een sociaal isolement en het zou fijn zijn als deze mensen bij elkaar zouden komen, niemand hoeft eenzaam te zijn.Oud of jong, arm of rijk, iedereen is welkom bij ons.


De winkel


Er is een ruime keuze tweedehands kleding en accessoires te vinden in de ontmoetingswinkel, deze wordt op verschillende manieren ingezameld. Het doel hiervan is dat er minder kledingverspilling zal zijn en door de aantrekkelijke prijzen is de winkel er voor iedereen. Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Nederlander slechts 29% van de kleding in zijn/haar kast de afgelopen 12 maanden heeft gedragen, dat betekend dat er ongelooflijk veel kleding in de kast blijft liggen waar je misschien iemand anders heel blij mee kunt maken.Om de kledingverspilling nog lager te maken wordt alle ingezamelde kleding die niet meer geschikt is voor de verkoop geschonken aan diverse goede doelen en instanties. Ook wordt een gedeelte van het textiel gebruikt voor de creatieve activiteiten in de ontmoetingsruimte.